Straight Flush Yamos
Uppdaterad:
2013-09-09
kl 21:16
Galleri

Straight Flush Yamos

      Nemo (080821)

Rasdata

Nemo 1 år & 1 vecka
                                                                                Nemo 1 år  & 9 månader.                                               Foto: Jörgen Malmgren

 

SJCH Duckstream
Black Velvet
(Milton)
NORDJCH
Hinnareds Nitro
  (Nitro)
SVCH SUCH NJCH SJCH
Keca's Fetisov
(Bamse)
Hinnared's Xtra
Duckstream Ebenholtz SJCH Matsbokurvans Tt Matchless (Kalle)
Keca's Rugg-Uggla (Skorpan)
Straight Flush
Magic Melody
(Maja)
MultiCH
Inkwells Let It Be
(Gibson)
Zebulons Skogsvicker
MultiUCH
Inkwells Beretta Mobilchoke
(Bettan)
Straight Flush Funny Girl
(Fanny)
LP SJCH Hinnared's Winner
Smalltown's Dollar Girl (Tova)

Smeknamnen inom parentes är i vissa fall länkade till privat info.

 

Nemo är vår enda hund för tillfället och vi hoppas att allt ska falla väl ut så att vi kan skaffa en kompis till honom så småning om. Vi miste vår käre Timmy i början av november -08 och han lämnade ett sånt enormt tomrum efter sig. När vi två veckor tidigare hade vi fått Timmys diagnos hos vet, bestämde vi oss för att vi inte ville vara utan hund. Naturligtvis skulle det vara en flat och vi började höra oss för bland tänkbara uppfödare. Veckan efter var vi nere i Kalmartrakten och hade bokat in ett besök hos Pilos uppfödare Carina. Hennes Ebba (Pilos barnbarnsbarn) skulle ha valpar till våren och vad hade väl varit roligare än att få en valp efter henne?! Vi visste att hon hade haft valpar över, men att detta Nemo 2 månvar löst sedan några dagar tillbaka. När vi väl kom dit fick vi veta att det hade blivit ändringar och den lilla valpen med det gröna halsbandet sökte ett nytt hem. En sån bedårande valp! Söt, charmig, uppmärksam, fokuserad och stabil. Alla som har varit med om ett "klick" vet nog vad vi menar. "Tyvärr" hade vi bokat in en "dum" resa till Thailand, så vi  kunde inte få honom hem meddetsamma. Jag hade svårt att se vitsen med en resa, nu när vi hade fått något så viktigt som en valp att ta hand om! Och inte blev det någon rolig resa heller. Andreas låg magsjuk i nio dagar av 14. Inte ville jag ge mig ut på shopping eller utflykt alldeles ensam! Så jag fick mest se hotellområdet och läsa mina böcker om kvällarna. När vi sedan äntligen skulle åka hem, blev jag magsjuk. Aldrig har väl 11 timmar gått så sakta och jag kommer aldrig mer att äta flygplansmat, i synnerhet inte cheesecake!
När vi hade skyndat oss att tillfriskna, åkte vi ner till Stävlö för att hämta hem vår lilla valp och det var en glad liten familj som åkte hem till Norrköping den kvällen. Äntligen var ordningen återställd! Att vara valpägare denna gången har gått över all förväntan, än så länge ska vi väl tillägga! Vi har fått god hjälp av kennelmamma Carina i vår träning och än så länge talar allt för att det kommer bli en mycket trevlig samvaro med lille
Nemo, i alla möNemo 5 mån sitt m fågeljliga olika sammanhang.

Nemo är galen i allt vad mat heter och golven samt mattorna är numera smulfria. Det finns heller inte så mycket dammtussar kvar heller, för de äter Nemo upp. I och med att han var 3,5 månader gammal när vi fick honom, så var den knepigaste tiden förbi. Så han har bara skalat en av Timmys gummibollar och till hälften finfördelat ett suddgummi som var kvarglömt i soffan. Även om det är fullt ös utomhus, så kan Nemo vara en riktig soffpotatis om han är på det humöret. Så till den grad att han ibland har glidit ner från soffan på rygg med huvudet före och därefter fortsatt sova. Detta har även hänt nattetid i sängen, fast då har matte vaknat av en jätteduns. Men Nemo har fortsatt att sova som om inget har hänt. Rumsrenheten har gått jättebra och det har inte hänt några "olyckor" här hemma. Tyvärr blev det två i julhelgen, men då valde han sina tillfällen med omsorg och kissade enbart på de äkta mattorna.

För Nemo är apportering en mycket allvarlig sak och han lägger noga på minnet var apporterna finns.

Nemo lucia

                                                     Liten blir större

Till Nemos bilder